Korrekt telefon korrekt áron

Megosztás

Nehéz a dolga annak, aki új mobiltelefont akar vásárolni, hiszen a gyártók sorra adják ki a jobbnál jobb készülékeket. A baj azonban sok esetben az, hogy a modern technológiák árát el is kérik, és egy-egy jól felszerelt készülék akár egyhavi fizetésünket is elviheti.

Persze általában van lehetőség részletfizetést is kérni, de aki nem szeretne csúcskategóriás telefonok közül választani, az is talál a piacon megfelelő mobilt korrekt áron. Érdemes szétnézni például a CoolMobile.hu Xiaomi okostelefonok Redmi széria kategóriájában, ahol több említésre méltó modell található, elsőre talán nehéz is közülük választani.

Mivel a Redmi Note 12 Pro 4G az, amely iránt nagy az érdeklődés, ezt a változatot mutatjuk be részletesebben a cikkünkben. Elöljáróban elárulunk annyit, hogy ez a készülék igencsak sok extrát biztosít, ennek ellenére az ára nagyon kedvező: a középkategóriás mobilok között talán verhetetlen.

A főbb jellemzők

A Xiaomi telefonoknak rengeteg változatuk ismert, néha már nehéz is követni, melyik mikor jelent meg és milyen tulajdonságokkal rendelkezik. A Xiaomi Redmi 12 sorozatának is több tagja van, a 4G-s és az 5G-s verziók is elérhetők hazánkban, persze az utóbbi kicsivel drágább.

A Redmi Note 12 Pro 4G 2023 tavaszán jelent meg, igazán friss modellről van tehát szó, és igazán sokan érdeklődnek iránta. Akiknek egy átlagos, külsőre vonzó, androidos telefonra van szükségük a mindennapi tevékenységeikhez, azok nagyon jól járnak vele.

Kapható szürke, kék, fehér és fekete színben is a CoolMobile.hu oldalán, mindegyik 128 GB belső tárhellyel rendelkezik, de ez bővíthető, ami a legtöbb felhasználó számára nagyon is fontos tulajdonság.

Rendelkeznek az alábbi funkciókkal is:

  • GPS
  • ujjlenyomat-olvasó
  • NFC
  • jack és USB Type-C csatlakozó
  • infravörös port
  • Dual-SIM

Méretük: 164.2 x 76.1 x 8.1 milliméter, a súlyuk 201 gramm. Az AMOLED kijelző átmérője 6,67 hüvelyk.

Teljesen átlagosnak mondhatók tehát e tekintetben is. Aki szeretné, Xiaomi okosórát is rendelhet mellé a fent említett webáruházból, így biztosan nem marad le egyetlen hívásról sem.

Mi a helyzet a kamerával?

Manapság sok esetben az a döntő egy-egy készüléknél, hogy milyen minőségű képeket, videókat lehet vele készíteni. Igazán nincs miért szégyenkeznie a gyártónak, hiszen a Redmi Note 12 Pro 4G telefonon négy hátlapi kamera található: a főkamera 108, az ultraszéles látószögű kamera 8, a két kisebb pedig 2-2 MP-es. A 4K videózás sem okoz így gondot. Az előlapi szelfikamera 16 MP-es.

Zenehallgatáshoz, videókonferenciákhoz is jól használható, és a készülék támogatja a Dolby Atmost is.

Fontos még, hogy nem merül le egykönnyen: 5000 mAh kapacitású az akkumulátora, 64 watton közel 30 perc alatt tölt fel.

Megéri ezt választani?

Összességében elmondható, hogy ez egy igazán remek okostelefon, amely jól ellátja az alapfunkciókat, nagyon szép kivitelezésű, és nem mellesleg korrekt áron kapható. Bátran ajánljuk azoknak, akik régebbi Xiaomi készüléküket cserélnék le egy modernebb változatra, és nem akarnak az 5G-ért plusz pénzt fizetni.

Kapcsolódó cikkek